2024 tavasz/nyár színtrendjei

A Pantone Intézet az év színének választott 13-1023 TCX Peach Fuzz bársonyos barackos árnyalata előrevetítette a 2024 színtrendjeit, melyek a következők lesznek: nyugtató földszínek, a mély, hangulatos tónusok és a kék különböző árnyalatai igérkeznek az év legnépszerűbb színeinek.

Ezek az energizáló világos színek, a természetalapú árnyalatok és a klasszikusabb, történelemmel és hagyományokkal átszőtt örökségi tónusok eklektikus keveréke.

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója szerint a közelgő 2024 tavasz/nyár szezon színei az önkifejezés iránti erős vágyunkat közvetítik.

A trendszínek ebben az évben túllépnek a kiszámítható kereteken, és erőteljes kölcsönhatásba lépnek egymással. Ez egy olyan színpaletta, melyben kiteljesedik a szabadság és a hitelesség iránti korlátlan vágyunk, mely merít a régi idők álmodozásaiból, miközben beemeli a kortárs modernitás elemeit.

A következő szezon színpalettáján 15 meghatározó szín szerepel majd. A zöld és a barna gazdag, természetlapú tónusai mellett élénk kék, piros és narancssárga színeket is találunk. Na de lássuk, hogy melyek is ezek az energizáló, természetalapú árnyalatok.

Pantone 19-5408 Bistro Green

Pantone 19-5408 Bistro Green kiadós, mélyzöld árnyalat, amely jelentős jelenléttel bír. Tökéletes falfestékként, hogy karaktert adjunk a nappali bútorozott falának. Jól passzol hozzá a bézs, szürke és világosbarna, amely lágyítja, így melegebb és barátságosabb érzést kelt. A fekete kiegészítők kiegyensúlyozzák dekoratív erejét.

Pantone 14-0952 Spicy Mustard

Pantone 14-0952 Spicy Mustard csípős árnyalat, amely feltűnően egzotikus. Felidézi az érett mangót, a betakarításra kész búzakalászokat, a nyár utolsó napjait, ahol a lenyugvó nap átadja helyét a szeptemberi holdnak. Világos és sötétszürke árnyalattal kiegészítve mérsékli annak élénkségét.

Pantone 12-0530 Charlock

Pantone 12-0530 Charlock szemet gyönyörködtető sárga szín, amely a szabadon élő vadvirágot jelképezi. Kitűnő választás, ha csak kiemelő színként használjuk. Ideális helyet találunk neki egy olvasósarokban, a formákat és térfogatokat bevállaló design fotel formájában. Telített zölddel kombinálható, a világos és gyöngyház szürke palettával tompítható.

Pantone 15-1905 Burnished Lilac

Pantone 15-1905 Burnished Lilac árnyalt és füstös levendula árnyalat, amely új kifinomultságot sugároz. Elegáns, kifinomult és fényűző hatást kelt, és ideális kontrasztot teremt az antracittal és a feketével párosítva.

Pantone 16-1257 Sun Orange

Pantone 16-1257 Sun Orange a ragyogó naplementét tükröző narancssárga árnyalat. Telített és élénk, dekoratív, különösen pasztell árnyalatokkal, földes árnyalatokkal és hideg színekkel kombinálva. Az otthon bármely helyiségébe illeszkedik, és mértékkel használva életre keltheti a hálószobát a pihentető légkör feladása nélkül.

Pantone 17-1564 Fiesta

Pantone 17-1564 Fiesta tüzes és szenvedélyes vörös, amely az élet ünneplését sugallja. Mérhetetlen dekoratív ereje van, amelyet hideg tónusok, például a kék vagy a szürke valamint a bézs használatával lehet tompítani. Egy kompromisszumot nem ismerő nappaliban energiát ad, és elég karakteres egy elegáns hálószoba kialakításához.

Pantone 16-4427 Horizon Blue

Pantone 16-4427 Horizon Blue atmoszférikus kék árnyalat, amely a tenger és az ég találkozását jelzi. Élénksége azt sugallja, hogy a hideg színekben gazdag színpalettába kerüljön. Ideális színe lehet egy fotelnek vagy kanapénak, ha valami extravagáns megjelenést szeretnénk.

Pantone 18-4051 Strong Blue

Pantone 18-4051 Strong Blue olyan kék árnyalat, amely arra ösztönöz, hogy a nyilvánvaló dolgokon túlra tekintsünk. Ez egy energikus szín, ami a korlátok leküzdésére késztet, ami megkívánja, hogy merjünk kombinálni. A sáfránysárgával, sötétkékkel, szürkével és barnával kombinálva, karaktert adhatunk egy modern és kifinomult hálószobának, de akár merészebbek is lehetünk és falon valamint padlón is alkalmazhatjuk.

Pantone 15-0326 Tarragon

Pantone 15-0326 Tarragon friss, citrusos jegyekkel átszőtt zöld szín, amely finom pikantériát mutat. A tavasz beköszöntét, a természet ébredését és az élet ciklikusságát leginkább ünneplő szín. Fő színként alkalmazva tökéletes választás bármilyen bútoron. A fehér, a szürke és a fekete színek jól mennek hozzá, valamint egy kis türkizzel kombinálva kiemeli annak finomságát.

Pantone 18-1433 Chutney

Pantone 18-1433 Chutney, terrakotta földes, vörösesbarna árnyalat, amely az agyagos talajt juttatja eszünkbe. Magával hozza a barna kifinomultságát, amit a narancssárga tónusok lágyítanak, és amelyek vonzóvá és bármilyen stílushoz illővé teszik. Kellemesen meleg és földes palettába illeszkedik leginkább, hogy a nappali berendezésében a maximumot nyújtsa.

Pantone 14-4804 Blue Fox

Pantone 14-4804 Blue Fox meglepően természetes és meleg árnyalat, ezzel garantáltan nem lőhetünk mellé. Nyugtató tulajdonságai miatt tökéletes a hálószobában, de egy modern nappali bútornak választott színként is megállja a helyét sötétebb fa anyagokkal kombinálva.

Pantone 18-3906 Boulevard

Pantone 18-3906 Boulevard, Antracite hagyományos, mégis az exkluzív kifinomultság megteremtését eredményezi, ahol az intenzív dohánybarna szín kiemelkedik a szürke mellett. Az eredmény? Tökéletes egyensúly a meleg és hideg tónusok között, elengedhetetlen egy hálószobában, fából készült éjjeliszekrényekkel, bársonyos textíliákkal és dekoratív fejtámlával párosítva.

Pantone 11-4001 Brilliant White

Pantone 11-4001 Brilliant White  a legtöbb színhez tökéletesen passzoló árnyalat. Pasztell színekkel, halvány és természetes árnyalatokkal, például szürke-zöld és bézs színekkel kombinálva egyfajta finom eleganciát kölcsönöz az enteriőrnek.

Pantone 19-3713 Deep Well

Pantone 19-3713 Deep Well alapszínként vagy hangsúlyos színként használva a modern lakóterek ideális választása, amelyet azonnal megcsodálhat bárki, amint átlépi a házunk küszöbét. A minimalista könyvespolccal ellátott nappali, a merész konyha, a luxus étkező ideális opció a kísérletezéshez.

Pantone 13-0611 Moth

Pantone 13-0611 Moth elegáns és nyugodt, finom szürke-bézs árnyalat, ideális a skandinávtól,  a japán stíluson át a luxus trendekig terjedő enteriőr berendezéséhez.

Hogy ezen árnyalatok közül melyik lesz a végső befutó, egyelőre csak tippelni lehet, de kíváncsian várjuk, melyik trendi szín vagy színek lesznek idén a meghatározóak a lakberendezés világában.

ALLO Studio